Follow me

FavorietBy  Happy on Sunday     22:24    Labels: 

Dit was mijn favoriete rok. Was. Mijn favoriete rok is niet meer. Want zo gaat dat met favoriete rokken: die verslijten nogal snel. Ah ja, logisch als die elke dag, de hele zomer door, jaren aan een stuk draagt (met af en toe een snelle wasbeurt tussendoor, uiteraard).

Het was een A-lijntje met 5 plooitjes vooraan en 3 achteraan. Zat altijd goed: bijkomen/afvallen, dat katoentje rekte mee alsof het tricot was. Perfect van lengte, niet te warm in de hitte, niet te koud voor koelere avonden. Je kon er zonder onderbroek-stress mee fietsen, was makkelijk te strijken, kleefde nooit aan mijn benen.

Soit. 

Op weekend in Lille kwam ik in een klein - ietwat verloederd - winkeltje een mooi stofje tegen. Donkerblauw met een heel klein wit bolletje. Een heel licht katoentje dat perfect als nieuwe favoriete rok kon dienen. De oude favoriete rok werd helemaal losgetornd en overgenomen op patroonpapier. Et tadaaa: een nieuwe favoriete rok die nog beter zit dan de vorige. 5 plooitjes vooraan en 3 achteraan, volledig gevoerd, blinde rits. 

  

About Happy on Sunday

✂ HAPPY ON SUNDAY is het kleine wereldje van een dertigplusser die in het dagelijkse leven wordt aangesproken als Mie, Schat, Titine, Christine, Mama, Stien, Tina, Louise, Tinneke of Enthousiaste Koala. Veel hangt af van wie me aanspreekt. ✂ Hier bundel ik alles wat me gelukkig maakt, hoop ik anderen te inspireren en probeer ik onze kleine wereld wat mooier te maken. ✂ Ik hou van lijstjes, zondagavonden, goede voornemens, Scandinavisch design, interieurboekjes, kleur, fotografie, lettertypes, naaien, quotes, agenda's, tulpen, steden, grafische vormen, symmetrie, fluo, wijn en chocolade, koffie verkeerd en chocolade, banaan en chocolade, pinterest, breien, cijfertjes, een mooi gedekte tafel, mooi vormgegeven kookboeken, rustige ochtenden, opruimen, mooie dingen die onnuttig zijn, cadeautjes geven, echte boter. ✂ Ik hou niet zo van koken, autorijden, sport, huisdieren en witloof. ✂ Neemt de uitspraak "De enige manier om de trein te halen, is om de trein ervoor te missen" graag letterlijk. Traagheid is mijn grootste zonde. En luiheid.

4 opmerkingen:


Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Translate